om johan jureskog
Johan är smaksäker
Kött är hans liv och passion. Entrecôte är det bästa han vet, gärna med en syrlig, smarrig
sallad.
Johan har i sin ungdom jobbat som kock på bland annat Paul & Norbert och Gondolen.
Han arbetade tre år i Paris på två olika stjärnkrogar.
Äger sedan 2003 Rolfs Kök i Stockholm tillsammans med kompisen Klas Ljungquist. De öppnade 2011 Restaurang AG och 2017 AG Kötthandel. Restaurang AG har blivit Sveriges Köttkrog 2012, 2013 och 2014.
Johan var under åtta år medlem i kocklandslaget. Har vunnit både VM- och OS-guld i matlagning 2002 och 2004.
2008 fick han Bengt Wedholms minnesstipendium.
Under
hösten 2009 och våren 2010 var han kock i TV4:s program Förkväll och
han medverkar ofta med helgmenyer i Nyhetsmorgon i samma
kanal.
2010 belönades han med Gastronomiska Akademiens Guldmedalj.
2013 var han med i Kockarnas kamp i TV4. Våren 2016
medverkade Jureskog i Världens bästa burgare i TV3.
2018 Lanserades första produkterna i serien Johan Jureskog Selection.
2018 startade han även, tillsammans med
sin bror Ludvig, en hamburgerbar vid namn Jureskogs. Hamburgarna är
inspirerade från bland annat tv-programmet Världens bästa burgare. Idag har de 12 enheter.
2023 gjorde Johan comeback i Kockarnas kamp i TV4.
2024 planerar Johan Jureskog Selection att lansera sex nya artiklar.
Resan fortsätter tillsammans med er!, hälsar Johan.